Metro Ethernet i Frame Relay zaštita širokopojasnih WAN komunikacija

Standardne Metro-Ethernet (ME) i Frame-Relay (FR) mreže pružaju iznimno povoljne komunikacijske mogućnosti, no isti standardno ne uključuju sigurnosne mehanizme koji mogu osigurati logičku zaštitu podataka. Tvrtka HD-INFO može ponuditi napredne sustave za zaštitu Metro Ethernet i Frame Relay komunikacija, koristeći logičku zaštitu podataka. Metro Ethernet i Frame Relay sigurnosni sustavi u našoj ponudi u potpunosti čuvaju osobine mreže i transparentno enkriptiraju podatke na 2. mrežnoj razini, što omogućuje zadržavanje svih komunikacijskih prednosti Metro Ethernet i Frame Relay komunikacije (nema gubitka u propusnosti ili nema dodatne latencije).

Metro Ethernet (ME) /Frame Relay (FR) enkriptori nasuprot standardnoj IPSEC enkapsulaciji:

  • Transparentnost sustava zaštite omogućuje održanje prijenosnih kvalitete ME i FR mreža što rezultira i do 40% boljem iskorištenju zakupljenih komunikacijskih kapaciteta.
  • Održavanje mreže ME i FR WAN enkriptora je puno jednostavnije od IPSEC sustava, što dodatno smanjuje troškove održavanja sustava.
  • Primjenom ME i FR WAN enkriptora, korisnik gradi sigurnosni sustav koji je neovisan od ostatka komunikacije, što garantira postojanost sigurnosnog sustava i potpunu udruživost s ISO-27001 upravljanjem.
  • ME enkriptori omogućavaju zaštićenu komunikaciju od 10Mbps do 1.25 Gbps, što u ovom trenutku nije dostupno za IPSEC osnovane komunikacije.